Veel  arbeidsvoorwaarden staan vast, deze zijn bepaald door de wetgeving of door een cao. Daarnaast is het mogelijk om secundaire arbeidsvoorwaarden af te spreken of zelfs flexibele arbeidsvoorwaarden.

Arbeidsvoorwaarden wijzigen

Binnen de looptijd van een arbeidsovereenkomst is het soms wenselijk om een wijziging van de overeenkomst door te voeren. Voorbeelden hiervoor zijn een functiewijziging, een concurrentiebeding, een reiskostenvergoeding of een auto van de zaak. Deze zaken wilt u goed geregeld hebben maar de arbeidsovereenkomst wilt u niet hiervoor openbreken. Het is dan mogelijk om een addendum toe te voegen. Hiervoor hebben wij basis documenten beschikbaar welke toepasbaar zijn in iedere branche.

Arbeidsovereenkomsten

Heeft u de stap genomen om personeel in dienst te hebben? Dan moet er voldaan worden aan verplichtingen. Uiteraard kan er zelf een overeenkomst worden opgesteld of voorbeelden gevonden worden op internet. Maar welke onderdelen zijn verplicht om op te nemen? HR-Documenten.nl werkt met juridische documenten welke getoetst zijn op juistheid volgens de wet. Met deze documenten weet u zeker dat de basis goed is. Dus: de zekerheid van een correcte overeenkomst maar niet de kosten van een juridische check!

Oproepovereenkomsten

In veel branches wordt er samengewerkt met oproepkrachten. Per 1 januari 2020 zijn de regels hiervoor veranderd. Er bestaan nu 3 soorten overeenkomsten: een nulurencontract, een min-maxcontract en een voorovereenkomst. Per oproepovereenkomst zijn er verschillende soorten regels opgesteld, sommige regels komen overeen. Voor alle oproepovereenkomsten geldt dat oproepkrachten recht hebben op uitbetaling van minimaal 3 uur loon, per oproep. Ook als ze minder dan drie uur hebben gewerkt.

Documenten

Als ondernemer kan het veel tijd (en geld) kosten om de juiste documenten in huis te hebben voor de medewerkers.

Het doel van HR-documenten is het aanleveren van standaard documenten welke kan worden toegepast in het bedrijf. Het document kan in de eigen huisstijl worden opgemaakt en wordt in een Word bestand aangeleverd. Op deze manier heeft u een goede basis voor een document welke juridisch getoetst is. Dus: het document hoeft niet meer door een jurist te worden nagekeken op juistheid (en dus geen extra kosten!).

Meest aangevraagd

Arbeidsovereenkomst bepaalde & onbepaalde tijd

Boetebeding

Concurrentie- en relatiebeding

Oproepovereenkomsten

Tijd-voor-tijd regeling

Wijziging arbeidsovereenkomst

HR-Documenten.nl

Al uw overeenkomsten goed geregeld

Doordat de overeenkomsten juridisch getoetst zijn, maakt u geen extra kosten voor controle bij een jurist. Wij hebben de meest gebruikte documenten beschikbaar welke u helpen tot een goede HR Strategie. Neem contact op wanneer u op zoekt bent naar een specifieke overeenkomst of document. Ook kunt u direct een offerte aanvragen. Wij streven ernaar om u binnen 24 uur een bericht terug te sturen.

Blog

Klik op de titel van het bericht om verder te lezen.

Wat is het belang van een personeelshandboek?20200601102442

Wat is het belang van een personeelshandboek?

1 juni 2020
Wat is het belang van een personeelshandboek? Een personeelshandboek of reglement legt alle richtlijnen en interne regels vast binnen een bedrijf als het gaat om personeelszaken. Op het arbeidscontract is een personeelshandboek een onmisbare aanvulling. Je legt hierin afspraken vast die je maakt met je personeelsleden en het is een aanvulling op de CAO en […]...